Για εμάς, στη Lectio Translations η διερμηνεία αποτελεί από τις αγαπημένες και κεντρικότερες δραστηριότητές μας.   Η Ιδρυτής και Γενική Διευθυντής Βασιλεία Παπαθανασοπούλου είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου στον Τομέα της Διερμηνείας και όλοι μας οι συνεργάτες είναι διερμηνείς Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με εμπειρία πολλών ετών.

Επίσης είναι μέλη του Συνδέσμου Διερμηνέων Συνεδρίων Ελλάδος και της AIIC.

Στη Lectio Translations οι διερμηνείς μας είναι επαγγελματίες:

  • Αντιμετωπίζουν τον πελάτη με απόλυτο σεβασμό.  Ο καλός διερμηνέας είναι ο αόρατος διερμηνέας και ο πελάτης αντιλαμβάνεται την παρουσία του/της μόνο στο βαθμό που είναι απολύτως απαραίτητο γι ατην εκτέλεση της εργασίας του/της.
  • Συμπεριφέρονται στους συναδέλφους και συνεργάτες με απόλυτο σεβασμό.
  • Προσέρχονται στην εργασία τους πάντα τέλεια προετοιμασμένοι, τόσο με γνώση και εμπειρία όσο και με τον απαραίτητο εξοπλισμό (λάπτοπ, USB stick)

Προσοχή στους ερασιτέχνες*!  Μπορεί να αποβούν μοιραίοι τόσο για τα οικονομικά σας όσο και για το γόητρο της συνάντησής σας αλλά και για το γόητρο ολόκληρου του κλάδου των επαγγελματιών διερμηνέων.

*άτομα που εργάζονται ως “διερμηνείς” μετά από παρακολούθηση σεμιναρίων πιστοποίησης διάρκειας ακόμη και μόλις τριών μηνών.

Όσον αφορά τους τύπους διερμηνείας, διακρίνουμε: