Διαδοχική Διερμηνεία παρέχεται στην περίπτωση που ομιλητής και διερμηνέας μιλούν διαδοχικά.  Ο διερμηνέας κάθεται ή στέκεται δίπλα από τον ομιλητή, κρατά σημειώσεις και μιλά λίγο μετά από τον ομιλητή.

Είναι ένας ευρέως διαδεδομένος τύπος διερμηνείας, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

Εξυπηρετεί όταν η ανάγκη σας είναι σύντομης διάρκειας, όπως για παράδειγμα μια σύντομη συνέντευξη ή μια ολιγόλεπτη παρουσίαση.

Ένα θετικό χαρακτηριστικό του τύπου αυτού διερμηνείας είναι ότι δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός (όπως καμπίνα, ειδική κονσόλα, μικρόφωνα και ακουστικά για το κοινό, ειδικός τεχνικός) και επομένως εξοικονομείτε αυτό το επιπλέον κόστος

Ο πολύ σημαντικός περιορισμός του είναι ο χρόνος: καθώς ο διερμηνέας μιλά λίγο λιγότερο από τον ομιλητή και αμέσως μετά από αυτόν, ο χρόνος της ομιλίας ουσιαστικά διπλασιάζεται.   Γι’ αυτό και συνήθως χρησιμοποιείται σε περίπτωση που η ανάγκη σας είναι για μικρό χρονικό διάστημα.

Εξαίρεση σε αυτό αποτελεί η δικαστηριακή διερμηνεία ή η διερμηνεία σε εταιρικές συναντήσεις, όπου ο διερμηνέας παραβρίσκεται και παρέχει διαδοχική διερμηνεία καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στη Lectio Translations έχουμε εκτενή εμπειρία και εκπαίδευση και στον τύπο αυτόν διερμηνείας.   Μάλιστα, στον συγκεκριμένο τομέα έχουμε εξυπηρετήσει πελάτες μας και σε γλωσσικούς συνδυασμούς όπως Ρωσικά – Ελληνικά, Βουλγαρικά – Ελληνικά, ακόμη και Σουαχίλι – Ελληνικά.

Και σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, ζητήστε προσφορά και θα χαρούμε ένας από τους έμπειρους και εξειδικευμένους διερμηνείς μας να ανταποκριθεί στην ανάγκη σας.

Από την εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών στην Παλαιά Βουλή το 2017